رهایی نوجوانی ۱۶ ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

مرد که گریه نمی‌کند! یک باور غلط است | بسیاری از درد‌های جسمی در مردان، منشأ روان‌شناختی دارد

  • کد خبر: ۲۳۴۲۵۹
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۵
مرد که گریه نمی‌کند! یک باور غلط است | بسیاری از درد‌های جسمی در مردان، منشأ روان‌شناختی دارد
مسئول واحد سلامت روان بیمارستان قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در فرهنگ ایرانی، گریه‌کردن و اضطراب‌داشتن برای پسران و مردان امری نکوهیده است و نشانه ضعف آنان تلقی می‌شود؛ درحالی‌که این باور کاملاً اشتباه است و با مشکلات روان‌شناختی که در فرد ایجاد می‌کند، می‌تواند او را تا مرز افسردگی نهفته و حتی خودکشی سوق دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر شم‌آبادی به‌مناسبت هفته جهانی سلامت مردان ضمن اشاره به سبک‌های متفاوت مقابله با استرس و تأمین سلامت روان در فرهنگ ایرانی گفت: درد‌های روان‌شناختی که متعاقب فعالیت‌های سخت، اتفاقات آسیب‌زا و... به وجود می‌آید و به دنبال آن، نبود انگیزه برای زندگی، افکار منفی و... تجربه می‌شود، اغلب موجب شکل‌گیری حال بد در فرد شده و به صورت یک چرخه معیوب در زندگی او ادامه می‌یابد؛ لذا در چنین‌شرایطی تمرکزکردن، ورزش‌کردن و صحبت‌کردن با اطرافیان می‌تواند تا حد زیادی به بهبودی این حال کمک کند.

وی همچنین گفت: طبق پژوهش‌های بالینی انجام‌شده در کشور، مراجعه مردان برای حفظ سلامت روان خود به پزشکان، نسبت به زنان کمتر است و این به دلیل بینش کمتر آن‌ها نسبت به درد‌های روان‌شناختی‌شان است که می‌تواند در قالب درد‌های جسمی بروز کند.

متخصص روان‌شناسی بیمارستان قائم(عج) در همین ارتباط افزود: زنان در طول روز تکنیک‌های متنوعی از جمله تنفس شکمی، تصویرسازی مثبت از روز و آرام‌سازی عضلانی را برای حفظ سلامت روان خود و نیز جلوگیری از ورود افکار منفی و ناخوشایند به ذهن، انجام می‌دهند؛ در صورتی که مردان با ایجاد هیجانِ خشم و از طریق مکانیسم جابه‌جایی پرخاشگری، اقدام به تخلیه هیجانی خود می‌کنند درحالی‌که می‌توانند از روش‌های مدیتیشن، ورزش‌کردن و صحبت‌کردن با اطرافیان که جزو راهکار‌های تخلیه هیجانی مثبت است، استفاده کنند.

شم‌آبادی، همچنین با اشاره به دو باور غلط در فرهنگ ایرانی گفت: سبک فرزندپروری پسران در خانواده ایرانی غالباً تاکید بر گریه نکردن دارد و این رفتار در پسران با نکوهش والدین و اطرافیان همراه است، در حالیکه این باور غلط می‌تواند منجر به افسردگی نهفته و حتی خودکشی در نوجوان شود. باور نادرست روان شناختی دیگر، نداشتن اضطراب در پسران است و در صورتی که یک نوجوان از اضطراب خود با والدین و اطرافیان صحبت کند، آن را نشانه ضعف او تلقی می‌کنند، این در حالی است که اضطراب به کسب موفقیت‌های بیشتر فرد کمک می‌کند؛ لذا با تراکم این باور‌های غلط، وقتی نوجوان پسر، ناکامی و اتفاقات تلخ را در طول زندگی خود تجربه می‌کند، به علت فشار‌های درونی به سمت راه‌های نامطلوب از جمله، اعتیاد، روابط غیرمؤثر و نیز عدم تعهد به کار سوق داده می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->